torstai 10. marraskuuta 2022

Tieteellinen maailmankuva

Tiede on jesuiittojen huijausta

Tässä luvussa käsitellään sitä, miten tieteellinen ja materialistinen maailmankuva on syntynyt. Kuten on jo selvinnyt, ihmiskunnalta on varastettu modernin poliittisen ajan historia, mutta onko myös ihmisen esihistoria ja oikea tieteellinen tieto varastettu ihmiskunnalta? Mitä kaikkea tieteessä salataan? Onko maailma oikeasti miljoonia vuosia vanha? Dinosauruksetko sen todistavat? Mitä, jos tieteellinen maailmankuva on yksi suuri huijaus? Onko ihmisen edes mahdollista matkustaa avaruuteen? Brittiläinen tieteiskirjailija H.G. Wells kirjoitti vuonna 1901 julkaistun science fiction -kirjan nimeltä First Men in the Moon. Se oli mielikuvituksellinen seikkailukirja, mutta kuvastaa ihmisen suurta unelmaa – valloittaa avaruus. Valloitettiinko avaruus, vai onko sekin huijausta?

Ihmisen alkuperä keksittiin ”kuutamolla”

Onko evoluutioteoria täyttä humpuukia? Mitä tarkoitusta varten Charles Darwinin teoria ihmisen alkuperästä apinoista kehittymällä on pitänyt kehittää? Voiko vastaus olla se, että kun ihmisen alkuperä on ”alennettu” sattumanvaraiseen luonnonvalintaan ja sattumalta syntyneeseen maailmankaikkeuteen, ihmisellä ei ole sellaista arvoa, kuin kuolematon sielu? Tieteellinen maailmankatsomus on johtanut materialismiin. Ja toisaalta, mikä oikeutus ihmisellä on olla jotain enemmän, kuin muulla luonnolla tai eläimillä?

Tiedemies Ian T. Taylor paljasti kirjassaan In the Minds of Men: Darwin and the New World Order, kuinka Lunar Society ja muut vapaamuurarien järjestöt ovat johtaneet monia intellektuelleja harhaan manipulaatioilla ja "modernin" tieteen avulla. Tällä Torontossa asuvalla kirjailijalla ja tutkijalla on meriittejä. Hän on valmistunut yliopistosta Lontoossa, ja työskenteli yli kaksikymmentä vuotta tutkimusmetallurgina erään Pohjois-Amerikan suuryrityksen laboratorioissa. Hän sai patentteja lujille hitsattaville metalliseoksille, panssarilevylle ja uudelle prosessille lämmönvaihtimien valmistukseen. Vielä sen jälkeen hän vietti viisi vuotta televisiotuotannon alalla, jolloin hänestä tuli tuottajakäsikirjoittaja tiededokumenttisarjaan, joka lähetettiin kaikkialla Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Joten mikään turha kaveri Ian Taylor ei ole. 

Taylorin kirjasta paljastuu mielenkiintoisia asioita tieteelliseksi tosiasiaksi todetusta evoluutio-opista. Evoluutio-oppi on keksitty nimensä mukaisesti kuutamolla. Lieneekö siitä tullut sanonta, että ollaan kuutamolla, kun asiaa ei ymmärretä vaan ollaan ihan ”pihalla”? Jotta ihmisen kehittyminen apinasta voitiin todistaa, piti tehdä arkeologisia kaivauksia. Sekin puuttuva linkki, joka löydettiin vuonna 1912 ja jota kutsutaan Piltdownin ihmiseksi, on todettu olevan huijausta.[1] Uudet oikeuslääketieteelliset menetelmät ovat tuoneet tutkijat askeleen lähemmäksi surullisen tieteellisen huijauksen takana olevan miehen vahvistamiseksi. Joukko teknologisia innovaatioita on yhdistänyt väärennetyt Piltdown-fossiilit yhteen väärentäjään: amatööriarkeologi Charles Dawsoniin.[2]

Birminghamissa nimittäin perustettiin Benjamin Franklinin perustamana Lunar Society eli Kuutamo yhdistys, joka oli aktiivinen noin 1764–1800.  Yhdistyksessä ei koskaan ollut yli neljätoista jäsentä, mutta se oli silti Englannin vaikutusvaltaisin ryhmä. Tämän ryhmän vaikutusvalta jatkui myöhemmin The Royal Societyn lipun alla. Lunar Societya käsittelevässä artikkelissa lordi Richie-Calder (1982) viittaa miehiin, jotka se kokosi yhteen "valon kauppiaiden" ryhmäksi, nimeä, jota käytettiin juuri sellaisesta yhdistyksestä Francis Baconin New Atlantis -kirjassa yli sata vuotta aikaisemmin. Lunar Society sai nimensä siitä, että se kokoontui kuukausittain täysikuun aikaan eli ryhmä oli konkreettisesti kuutamolla.

Ryhmä ei edistänyt pelkästään tieteellisesti kuutamolla kehitettyä evoluutio-oppiaan vaan, samaan aikaan kun Ranskan vallankumous ja aikaisemmin Amerikan vallankumous näyttelivät kohtaloaan, Englannissa toimivat vaikutusvaltaiset voimat eivät olleet vain suurelta osin vastuussa teollisesta vallankumouksesta, vaan myös kylvivät aktiivisesti sosialismin siemeniä. Sen jäseninä oli sellaisia nimiä kuin Erasmus Darwin, joka oli Charles Darwinin isoisä; John Wilkinson, tykintekijä; James Watt höyrykoneen isä; Matthew Boulton, tehtailija; Joseph Priestly, kemisti; Josiah Wedgwood, kuuluisan keramiikkayrityksen perustaja; ja Benjamin Franklin, kirjeenvaihtaja Amerikan siirtomaissa. Nämä miehet ymmärsivät, että tieto on valtaa, ja yhdistämällä tietoa eri toiminnoista ja tutkimuksista, he olivat vastuussa useista tieteellisistä löydöistä, jotka toimivat teollisen vallankumouksen liikkeellepanevana voimana.

Ei siis liene ollenkaan naurettavaa kyseenalaistaa evoluutioteoria. Itseasiassa tämän blogin kirjoittaja luki nuoruudessaan tuon Charles Darwinin Lajien synty -kirjan. Se oli kaikessa vakuuttavuudessaan samalla tasolla, kuin monet lasten satukirjat. Kannattaa lukea. Sen luettuanne päädytte luultavasti siihen päätelmään, että on sittenkin järkevämpää uskoa sellaiseen maailmaan, joka on luotu.

Lunar Society kannattaa Owenin keksintöä - dinosaurusta

Lunar Societyn jatkajaksi tuli Royal Society, joka alkoi kannattaa Richard Owenin ”keksintöä” nimeltä dinosaurus. Onko dinosauruksia koskaan ollut oikeasti olemassa, vai keksikö Owen ne ihan itse? The Guardian -lehden tiedetoimittaja Tim Radfordin 8.12.2000 julkaistussa jutussa otsikolla Iffyosaurus Dinosaur skeleton exposed as fake todetaan:

"116 vuoden ajan se koristi Walesin kansallismuseon halleja Cardiffissa – 200 miljoonaa vuotta vanhan saalistajan kivettynyt luuranko, joka on aikoinaan risteilyt Jurassic-merillä. Se pääsi läpi Charles Darwinin tunteneiden tiedemiesten ja sanan dinosaurus keksineen viktoriaanisen tutkijan Richard Owenin tarkastelusta. Se selviytyi paleontologian vallankumouksista, evoluution kiistoista ja fossiilimaailman skandaaleista."

Sitten Cardiffin kuraattorit päättivät, että valtamerellä kulkevan lihansyöjän ichthyosauruksen jäännökset tarvitsivat harjausta […]

"Kun riisuimme viisi maalikerrosta, huomasimme, että se oli monimutkainen väärennös", sanoi konservaattori Caroline Buttler. "Se oli yhdistelmä kahdesta ikthyosaurustyypistä sekä nokkela yritys väärennettyjen osien kanssa." Fossiilien keräilijä Mary Anning löysi ikthyosaurust Dorsetin rannikolta noin vuonna 1809. Cardiffin näytteen esitteli paikallinen liikemies Samuel Allen vuonna 1884. Se tulee nyt takaisin näytölle esimerkkinä väärennöksestä. Museon virkamiehet ovat kutsuneet sitä "iffyosauruseksi".[3] 

Mikä saa ihmiset uskomaan, että ne muutkaan dinosaurukset eri museoissa eivät olisi väärennöksiä. Koskaan ei esimerkiksi lehdissä ole valokuvia ns. arkeologisista löydöistä, kun näitä dinosaurusten luita on kaivettu esiin. Lehdissä oli vain piirroksia. Dinosaurusten pääkalloja ei ole koskaan löytynyt - ne on pitänyt rekonstruoida. Ja mihin ne perustuvat muuhun kuin mielikuvitukseen.

Ehkä yhtä tärkeä kuin nämä jalot pyrkimykset, oli kuitenkin yhteinen side, joka yhdisti Lunar Societyn jäseniä. Ensinnäkin kuusi jäsentä oli saanut koulutuksen Edinburghin yliopistossa. Toiseksi tämän ryhmän sosialistiset ihanteet sitoivat heidät Royal Societyyn, ja itse asiassa heidän poliittiset näkemyksensä saivat heidät jopa vaikeuksiin. Heidän taipumuksensa olivat ehdottomasti vallankumouksellisten puolella Yhdysvaltain vallankumouksessa 1776, aivan kuten he olivat vallankumouksellisten puolella Ranskan vallankumouksen aikana vuonna 1789. Benjamin Franklinin rooli Lunar Societyn jäsenenä oli sukkuladiplomaatin rooli Ranskan ja Englannin utopististen idealistien välillä. Erasmus Darwin oli aktiivinen jakobiinien asian kannattaja. Edmund Burke oli tuominnut James Wattin pojan Britannian alahuoneessa ranskalaiseksi agentiksi. Toinen jäsen, Richard Edgeworth, oli kirjoittanut Rousseaun kanssa kirjan lasten kasvatuksesta. Joseph Priestley oli ollut vallankumouksellisen Ranskan kansalliskokouksen vahva kannattaja. Kun jäsen James Keir järjesti illallisen Bastillen kaatumisen toisen vuosipäivän kunniaksi, kristillinen yhteisö paheksui siinä määrin, että se otti asiat omiin käsiinsä ja poltti Priestleyn talon ja hänen unitaarisen kokoussalinsa. Priestley pakotettiin maanpakoon Amerikkaan.

Sekä Erasmus Darwin että hänen ystävänsä James Watt Lunar Societyssa olivat vapaamuurareita. Lunar Societyn tärkeä jäsen oli Erasmus Darwin (1731–1802). Hänestä tuli Charles Robert Darwinin isoisä ja hän kirjoitti vuosina 1794–96 kirjan "Zoo-nomia eli orgaanisen elämän lait", jonka johtopäätös oli sama kuin hänen pojanpoikansa "Lajien alkuperä", jonka tämä kirjoitti vuonna 1859. Tällä tavalla vapaamuurarit onnistuivat levittämään väärää tietoa siitä, kuinka elämme vain yhtä elämää maan päällä ja että olemme yksin universumissa, joka loi itsensä tyhjästä. Darwinin "Lajien alkuperä" on petos. Sana "evoluutio" esiintyi ensimmäisen kerran kuudennessa painoksessa, joka painettiin vuonna 1872, samana vuonna, kuin kirjailija kuoli.

Jesuiitat asialla jopa Kustaa Vaasan poikien sotkuissa

Ian T. Taylorin kirjasta piirtyy kuva humanismista ja materialistisesta maailmankuvasta, jossa René Descartes on jesuiittaopettajilta koulutuksensa saanut "modernin filosofian isä", jonka filosofiaan nojaten ihminen on yhtä sieluton, kuin mikä tahansa fyysinen olento tai esine. Pöytäkin voi olla järkiperäisempi, kun se on hyödyllinen. Rationalistinen, järkeen perustuva maailmankuva perustuu havainnoille ja luonnonlaeille ei niinkään etiikalle. Descartes loi pohjan tieteelliselle ajattelulle, jossa ei ollut sijaa Jumalalle, koska sellaisesta myyttisestä entiteetistä ei voitu tehdä empiirisiä ja mitattavia havaintoja. Tai vaikka Jumaluus olisi olemassa, tämä oli kuitenkin jättänyt maailman ihmisten hoidettavaksi. Descartesin taustalta löytyy jesuiittojen vaikutus.

Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa, joka hallitsi vuosina 1523–1560. Kustaa Vaasa oli ruotsalaisten kansannousun näkyvin johtaja, ja hänen johdollaan Ruotsi irtaantui kokonaan Kalmarin unionista. Hän toteutti myös Ruotsin uskonpuhdistuksen ja perusti Ruotsin protestanttisen kirkon. Päätöksillä oli vaikutuksensa myös Suomeen, koska Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Rooman kirkkohan ei jäänyt sivusta seuraamaan sitä, että Ruotsi irtaantui äitikirkosta. Vatikaani paavi Gregorius XIII lähetti vuonna 1577 italialaisen papin Antonio Possevinon Ruotsiin kääntämään Ruotsia takaisin äitikirkon helmaan. Vuonna 1539 jesuiittoihin liittynyt Possevino oli taitava diplomaatti ja kirjailija. Paavi toivoi, että suurvalta-asemaa tavoitteleva Ruotsi kääntyisi jälleen katoliseksi. Vatikaani aiheutti Kustaan poikien Juhanan ja Eerikin välille valtataistelun. Suomen herttuakunnan hallitsijana tunnettu Juhana kääntyi puolisonsa katolisen Katariina Jagellonican vaikutuksesta kannattamaan katolista kirkkoa. Siitä aiheutui ulkopoliittisia ongelmia veljesten välillä. Välit kiristyivät niin, että Eerik sai valtiopäivät tuomitsemaan Juhanan kuolemaan ja lähetti 10 000 miestä piirittämään Turun linnaa. Linna antautui 12. elokuuta 1563. Juhana ja hänen puolisonsa vangittiin ja kuljetettiin Ruotsiin. Kuljettajana toimi kuninkaan luottamusmies Klaus Eerikinpoika Fleming. Matka oli kestänyt noin kaksi viikkoa, ja herttuaparia kohdeltiin ruhtinaille kuuluvin oikeuksin. Herttuapari kuljetettiin Gripsholman linnaan, jossa heille järjestettiin tarkka vartiointi. Samana vuonna oli syttynyt seitsenvuotinen sota Tanskan kanssa. Sota kiristi kuningas Eerikin ja ja aateliston välejä. Eerikin mielenterveys horjui entisestään. Toukokuussa 1567 hän vangitutti eräitä aatelisia, koska epäili heitä salaliitosta häntä vastaan. Hän päätti tappaa Sturen suvun jäseniä, ja tapaus tunnetaan nimellä Sture-murhat.

Tässä vaiheessa Ruotsin aatelissa oli niitä, joita jesuiitat olivat saaneet kääntymään Eerikiä vastaan. Juhana vapautettiin vankeudesta ja asetettiin kuninkaaksi. Eerik ja hänen talonpoikapuolisonsa Katariina Maununtytär vietiin Turun linnaan. Eerik kuoli ”hulluna”, koska jesuiitat olivat jo hänen kuninkaana ollessaan alkaneet myrkyttää häntä arsenikilla. Kun Eerikin hauta avattiin vuonna 1958 ja hänen jäännöksensä tutkittiin, niissä havaittiin runsaasti arsenikkia. Eerikin kuolema ei siis ollut luonnollinen. Asia käy ilmi Hufvudstadsbladet -lehdessä 9.5.2022 Jansén, John-Erikin kirjoittamasta jutusta otsikolla Erik den fjortonde var normalare än man trott, jossa toimittaja on analysoinut Katarina Harrison Lindbergh vuonna 2022 ilmestynyttä uutuuskirjaa Erik XIV. Eerikin kerrotaan kärsineen kovista vatsakivuista jo pitkään.

Juhana oli saanut vihiä salaliitosta, jonka tarkoituksena oli palauttaa Eerik valtaistuimelle. Ruotsalainen historioitsija Johannes Messenius on todennäköisesti luonut mielikuvituksellisen tarina, jonka mukaan Eerik olisi tietämättään nauttinut myrkyn hänelle tuodussa hernekeitossa:

19. tammikuuta 1577 kuningas lähetti sihteerinsä Johan Henrikssonin toimittamaan Örbyhusin linnan vartijapäällikölle Erik Anderssonille seikkaperäiset ohjeet, miten vangin voisi surmata. Vaihtoehtoina olivat tyynyllä tukehduttaminen, suoneniskentä ”niin että veri virtaisi, kunnes uhri kuolisi” – sekä tappavan liemen syöttäminen.”

Messeniuksen mukaan henkilääkäri Filip Kern olisi matkustanut Tukholmasta viemään myrkkyä Eerikille. Sunnuntaina 22.2.1577 kuningas alkoi kärsiä niin pahoista vatsakivuista, että hänen oli käytävä makaamaan. Tuli keskiviikko. Kuningas menehtyi torstain vastaisena yönä. Eerikin arkku laitettiin hautaholviin, joka muurattiin umpeen. Tutkijat halusivat vahvistaa, mikä oli oikeasti vienyt Eerikin hengen ja avasivat haudan 20.1. vuonna 1958. Kemiallinen analyysi osoitti kuin osoittikin, että entinen kuningas Eerik oli myrkytetty. Hänen sisäelimissään oli tappavaa arsenikkia. Sen sijaan hernekeitosta ei kuolleen kuninkaan vatsasta löytynyt jälkeäkään.[4]

Ruotsin kuningatar Kristiina, joka oli hallitsijana vuodesta 1632 vuoteen 1654, mutta käytännössä hallitsi alaikäisyytensä takia vasta vuodesta 1644 alkaen. Kristiina oli kiinnostunut kulttuurista ja houkutteli muun muassa René Descartes[5]’n ja Claudius Salmasiuksen Ruotsin hoviin. Hän luopui kruunusta vuonna 1654 ja kääntyi katolilaiseksi, mikä oli aikanaan suuri skandaali. Kristiina asettui asumaan Roomaan, jonka kulttuurielämässä hän näytteli suurta osaa seuraavina vuosikymmeninä. Kristiinasta tiedetään, että hän piti kirjoista, käsikirjoituksista, maalauksista ja veistoista. Hänen kiinnostuksensa katolisen kirkon mystiikasta, uskonnosta, filosofiasta, matematiikasta ja alkemiasta sai hänet houkuttelemaan Tukholmaan monia tiedemiehiä. 1600-luvun alun tiede oli kuitenkin enimmäkseen alkemistien ja jesuiittojen luomaa ”tiedettä”.

Protestanttisuus on vähitellen kadonnut kaikkialta kristikunnasta. Karismaattisuuden harha alkaa vähitellen paljastua.  Ulf ja Birgitta Ekmanin vuonna 1983 perustama Livets Ord seurakunta Uppsalassa kasvoi uuskarismaattisia ihmeitä tarjoilevaksi megakirkoksi. Katolisen kirkon harhat veivät Ekmanit mukaansa. Ekmanit kävivät pari vuotta sitten Suomessa pitämässä katolista kirkkoa ylistäviä opetuksiaan. Kuten alla olevista lainauksista voi päätellä, Ekman luottaa siihen, että saa ilmoituksen suoraan Jumalalta ja kuulee ääniä. Nämä hänen pyhäksi hengeksi luulemansa äänet ovat saaneet hänet uskomaan katolisen kirkon taivaan kuningattareen eli Mariaan, sekä Pyhään Isään eli paaviin ja vielä siihenkin, että Rooman kirkko on Pietarin perustama kirkko – kallio, jolle Jeesus lupasi seurakuntansa perustaa. Katolisen kirkon Fides-sivustolta voi lukea Ulf Ekmanin matkasta katoliseksi:

Erityisen puhutteleva oli kokemus Ein Keremissä, missä Neitsyt Maria aikoinaan kohtasi Elisabetin, Johannes Kastajan äidin. Siellä Ulf näki vanhan oliivipuun, joka näytti aivan kuolleelta. Yhtäkkiä hän kuuli sisällään ikään kuin äänen, joka sanoi: ”Se on kuollut, eikö olekin?” Myönteisen vastauksen saatuaan sisäinen ääni sanoi: ”Katso uudestaan!” Tuolloin Ulf Ekman näki, että puu oli täynnä pienen pieniä vihreitä lehtiä – elämää! Sitten kuului ankara kehotus: ”Älä enää koskaan kutsu mitään kuolleeksi!"

Ekman tulkitsi tämän Pyhän Hengen puhutteluksi. Kysymys oli suhteesta vanhoihin kirkkoihin, joita karismaattisissa piireissä usein pidetään ”kuolleina”. Tutustuttuaan katolilaisiin Ekmanit olivat erittäin vaikuttuneita heidän suuresta rakkaudesta Jeesusta kohtaan, vakaasta uskosta yliluonnolliseen ja objektiiviseen totuuteen sekä ihmeisiin. Livets Ordissa ja katolisuudessa oli paljon yhteistä, ja Ekmanit alkoivat huomata, että sen lisäksi katolisuudessa oli myös paljon sellaista, mitä protestanteilta puuttui ja mitä he todella tarvitsivat.

Ekmanit vierailivat useaan otteeseen Roomassa eri yhteyksissä, ja kerran he osallistuivat paavin yleisvastaanotolle Pietarinkirkon aukiolla. Yhtäkkiä tuntematon mies kysyi Ulf Ekmanilta: ”Kuka pyhä isä on sinulle?” Hämmentynyt Ekman vastasi: ”Hän on Rooman piispa”, mutta sai takaisin jämäkän katseen ja vastakysymyksen: ”Onko siinä kaikki?” Toisen kerran Ekmanit pääsivät käymään Pietarin kirkon alla kaivauksissa, mistä Pietarin luut löydettiin. Ulf Ekman oli saarnannut usein Matteus 16:18:sta ja siitä, kuinka ”kallio” ei tarkoita paavia, mutta nyt häneen iski taju siitä, että ihan fyysisestikin tämä kirkko on rakennettu Pietarin päälle.[6]

Uuskarismaattiset seurakunnat ajautuvat vähitellen Rooman kirkon helmoihin. Niin oli tarkoituskin. Siihenkin liittyy varsin suurta eksytystä ja huijausta, jota en tässä nyt kokonaisuudessaan pysty avaamaan. Mutta kaikkein tärkein kysymys lienee se, että mikä olikaan jesuiittojen ensimmäinen vastaisku protestanteille, jotka olivat Gutenbergin painokoneen ansiosta onnistuneet levittämään Raamatun käännöksiä kansankielellä? 

No sehän oli se, kun paavin johtama inkvisitiolaitos ei enää kyennyt hävittämään albigenssejä, lollardeja, hussilaisia ja luterilaisia,  Rooman kirkko valjasti antikristilliset voimat tuhoamaan ihmisen ymmärryksen ja Raamatun totuuden. Ihmiset olivat uskonpuhdistajien ansiosta pitkän pimeän keskiajan jälkeen vihdoinkin päässeet lukemaan itse Raamattua. Mikä oli ensimmäinen totuus, joka piti tuhota? Sekö, että maailma onkin muodoltaan lätty? No ainakin se ja paljon muuta.

Rooman kirkkohan oli jo alun alkaenkin sulauttanut itseensä roomalaisen pakanauskonnon auringonpalvonnan keisari Konstantinuksen lopetettua kristittyjen vainot vuonna 313 jkr.

Lättymaailma vai pallo? – NASA ja YK sen tietävät ja Amelia Earhart


Jos maa ei ole litteä niin, miksi Yhdistyneiden kansakuntien lipussa on litteä maa? Onko kukaan koskaan yrittänyt todistaa, että etelännapaa ei käytännössä ole? Yksi sellainen olisi voinut olla maailmankuulu naislentäjä Amelia Earhart, joka yritti tehdä maailmanympäryslentoa vuonna 1937, mutta katosikin yllättäen. Earhartin katoamiseen ja jälkien peittelyyn liittyy selvästi jotain hämärää. Maailmanympäryslentoa yrittänyt maailmankuulu naislentäjä Amelia Earhart katosi omituisesti vuonna 1937. 

Earhartin tiedetään nousseen navigaattorinsa Fred Nonanin kanssa ilmaan 2. heinäkuuta 1937 Papua-Uudesta-Guineasta Earhartin Lockheed Electra E10 -lentokoneella. Heidän määränpäänsä oli Howlandsaari, joka sijaitsee noin 4 000 kilometrin päässä Papua-Uuden-Guinean rannikolta. Kahden Tyynenmeren saaren välinen lento oli vain yksi osio Earthartin matkasuunnitelmassa. 40-vuotias lentäjä halusi olla maailman ensimmäinen nainen, joka lentää maailman ympäri. Earhart ei kuitenkaan koskaan päässyt niin pitkälle, sillä hänen koneensa ilmeisesti syöksyi maahan tai mereen jossakin Papua-Uuden-Guinean ja Howlandin välillä.[7] 

Earhartin kohtalo on ollut pitkään arvoitus, mutta sekin ratkesi vuonna 2018, että mereen hän ei hukkunut. Eristyneeltä Tyynenmeren saarelta jo vuonna 1940 löytyneiden luiden Luut alun perin vuonna 1940 tutkineen lääkäri D.W. Hoodlesin mielestä ne kuuluivat miehelle. Yhdysvaltalaisen Tenneseen yliopiston Rikosteknisen antropologisen keskuksen entinen johtaja ja antropologian emeritus professori Richard Jantz on tutkinut luut uudelleen. Jantz käytti moderneja mittaustekniikoita ja tietokoneohjelmia luiden sukupuolen, syntyperän ja koon selvittämiseksi. Uuden tieteellisen analyysin perusteella luulöytö kertoo Earhartin elämän päättymisestä haaksirikkoon pienelle saarelle, ei hukkumiseen Tyyneenmereen.[8]

Lätty maa on tietenkin esitetty wikipediassakin ihan naurettavan myyttinä, vaikka vielä 1888 on tällainen kaiverrus piirretty.


Earhartin hukkuminen valtamereen olisi ollut vähemmän epäilyttävä kuolinsyy, mutta Tyynenmeren saarella kuoleminen herättää epäilyksiä siitä oliko kuolinsyy luonnollinen. Varjoeliitillä olisi ollut tietenkin paljon vähemmän selitettävää tai peiteltävää, jos salaisuus olisi hukkunut valtamerten syvyyksiin, mutta niin ei jostain kohtalonoikusta tapahtunut. Varjoeliitille tämä oli kiusallinen takaisku. Haaksirikkoutunut lentokone ehkä huuhtoutui tälle syrjäiselle meren saarelle, josta myöhemmin löydettiin lentäjien jäänteitä kuten luita ja lentämiseen tarvittavia välineitä.

Kuolinsyyn tutkintaakin on selkeästi vaikeutettu, koska myöhemmin luut katosivat, mutta kallon, olkaluun, värttinän ja sääriluun strategiset mitat jäivät talteen. Niiden perusteella uusi tutkimus on todennut luiden kuuluneen Earhartille. Oikeastaan on hieman kummallista, että Hoodles totesi aikoinaan luiden kuuluneen miehelle. Naisen ja miehen luuston rakenteissa on hyvin paljon eroavaisuuksia, joten on aivan käsittämätöntä, että lääkärillä on ollut vuonna 1940 niin vähän ymmärrystä ihmisen anatomiasta. Kaikki tämä herättää epäilyjä. Mitä jos maailmanympäryslentoa yrittänyt Amelia Earhart murhattiin sen takia, että hän ei olisi voinut paljastaa jotain oleellista maan muodosta ja että siitä syystä maailman ympäri on mahdotonta päästä, koska maa onkin litteä? Näin väitetään ainakin YouTube-videossa Amelia Earhart knew the earth is FLAT. Videolla näkyvän kuvamateriaalin mukaan Amelia Earhart tunsi myös amiraali Richard Byrdin, joka teki tutkimusmatoja Etelämantereelle operaatiossa nimeltä High Jump. Jotain hänkin sieltä löysi tai vähintäänkin hänelle selvisi, että maan muoto on litteä ja että Etelämanner ei olekaan napa vaan hyvin laaja alue, jossa on valtavat luonnonvarat ja kenties vielä uusi manner, jossa on vielä valloittamatonta maata.

Jesuiitoilla oli tämän jälkeen kiire sulkea tuo alue nopeasti. Antarktiksen sopimus määrittelee valtioiden käyttäytymistä Etelämantereella. Sen avulla suljetaan pois Antarktiksen sotilaallinen käyttö ja varataan manner vain tieteellisiä ja rauhanomaisia tarkoitusperiä varten. Antarktiksen sopimus allekirjoitettiin Washingtonissa 1.12.1959 ja se astui voimaan 23. kesäkuuta 1961. Sopimusta valvotaan sotilaallisesti. Etelämantereelle ei ole kenelläkään mitään asiaa. Etelämantereella on vain tutkimusasema, jonka rajatulle alueelle on vain harvoilla pääsy.

Bart Sibrelin mukaan kuulennot feikattiin. Hän on saanut käsiinsä todisteet.  Häneen on ottanut yhteyttä ihmisiä, joilla on ollut silminnäkijöiden ja feikkauksessa mukana olleiden todisteita. NASA:n eli National Aeronautics and Space Administration on Yhdysvaltain liittohallituksen alainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto. Se on vastuussa Yhdysvaltain avaruusohjelmasta ja siviili-ilmailun tutkimuksesta. Sibrelin onnistui saada haltuunsa ehkä vahingossa tai sattumalta alkuperäistä editoimatonta filmattua raakamateriaalia ensimmäisestä kuulennosta. Dokumentissa A funny thing happened on the way to the moon paljastuukin se ehkä oleellisen syy, miksi kuuhun piti päästä lentämään. Kuuhun pääseminen ei ehkä ollutkaan kuulentojen ensisijainen tarkoitus vaan sen todistaminen, että maa ei ole Raamatun sanan mukainen litteä maa vaan pallo, joka on osa heliosentristä, aurinkokeskeistä aurinkokuntaa. Sibrelin esittämästä raakamateriaalista paljastuu miten maapallon muoto feikattiin lentokoneen ikkunasta pimentämällä valot ja asettamalla kamera lentokoneen ikkunaruudun eteen. Koneessa sählänneen astronautin hiha kuitenkin vahingossa lipsahtaa kameran ja ikkunan väliin paljastaen silmänkääntötempun.

Mihin tämä tarve pyrkiä todistamaan maan muoto palloksi oikein perustuu? On hypättävä ajassa taaksepäin siihen hetkeen, kun katolinen kirkko ei enää pystynyt tuhomaan Raamattuja sitä tahtia, kuin niitä alkoi ilmestyä ihmisten käsiin ja vieläpä heidän omalla äidinkielellään. Mikä olisikaan ollut oivallisempi tapa tuhota Raamatun sanan totuus, kuin kehittää tieteellinen maailmankuva. Tähän kuului siis esitellä, että maa on pallo. Ihmiset eivät tietenkään olisi tyhmiä uskoakseen sellaista. He kysyisivät heti, miten me pysymme maapallon pinnalla, jos ihmiset ovat vinossa, kenossa tai vaikka pää alaspäin – riippuen tietystä sitä, missä päin maapalloa ihminen nyt sattuisi asustamaan. Tämä olisi varmasti heti ensimmäinen kysymys, mihin koko teoria kaatuisi. Onko sitten ihmekään, että sen asian perusteleminen oli jesuiittojen ensimmäisenä tehtävänä? Gravitaatio eli maanvetovoiman laki ei olekaan yllätys yllätys Newtonin keksintä vaan jesuiittojen. Asia selviää Vatikaanin omalta sivustolta:

Vuonna 1614, paljon ennen Isaac Newtonin syntymää, saksalainen jesuiittatähtitieteilijä Christoph Scheiner ja hänen oppilaansa Johann Georg Locher kehittivät selityksen sille, kuinka Maa voisi kiertää aurinkoa. He sanoivat, että maa oli kuin massiivinen pallo, joka putoaa jatkuvasti aurinkoa kohti. He keskustelivat tästä vuonna 1614 ilmestyneessä kirjassaan Disquisitiones Mathematicae de Controversiis et Novitatibus Astronomicis tai Mathematical Disquisitions Concerning Astronomical Controversies and Novelties (äskettäin käännetty ja julkaissut Notre Dame Pressin yliopisto). Tämä oli Locherin tutkinto Ingolstadtin yliopistosta, jossa Isä Scheiner opetti.

Isä Scheiner on suhteellisen tunnettu hahmo tähtitieteen historiassa. Hän on tähtitieteilijä, jonka kanssa Galileo keskusteli auringonpilkuista; hän kirjoitti monumentaalisen kirjan, joka perustui hänen pitkäaikaisiin, yksityiskohtaisiin aurinkohavaintoihinsa: Rosa Ursina Sive Sol. Tämä kirja määrittelee aurinkoastronomian vuosikymmeniksi.[9]

Englannissa on eräs niin ja suora kanaali, jossa on tehty jo 1800-luvulla testejä siitä, että onko maa litteä vai pallo. ”Bedford Level” -teisteissä on ihmetelty sitä, että, kun kanaalin toiseen päähän asetetaan lippu, sen ei pitäisi enää näkyä kanaalin toisessa päässä vaan kadota horisontin alapuolelle. Tämä siis siinä tapauksessa, että maa on pallo, jonka kaarevuus aiheuttaisi kaukana olevan objektin ”katoamisen” näköpiiristä. Bedfordissa tehdyt testit ovat osoittaneet, että lippu on ollut edelleen näkyvissä, joten maan kaarevuutta ei ole olemassa. Bedfordin testejä on kiistetty ilman koostumukseen ja optiikkaan liittyvillä näköharhoilla.

Valitettavasti nyt näyttää kadonneen tieto eräästä testistä, jossa kaksi lähekkäin olevaa kaivostunnelia oli yhteydessä maan alla täysin suorassa linjassa. Maan päältä voitiin laskea luotisuora suoraan alaspäin, ja sen jälkeen mitattiin tunnelien alapään maanalaista tunnelia pitkin ja sen jälkeen myös yläpäässä eli maan pinnalla oleva etäisyys. Jos maa olisi kaareva, maan alla oleva tunnelien etäisyys olisi ollut lyhyempi. Näin ei kuitenkaan ollut tilanne, vaan etäisyys oli maan ja maan päällä aivan sama. Tämä tutkimus on kadonnut internetin ihmeellisestä maailmasta, koska sitä tutkimusta ei olisi voitu kiistää ”näköharhoilla” tai ilman ominaisuuksilla. Ilmankos tutkimus on kadonnut kokonaan.[10]

Tietopiste.com -sivustolta löytyy tietoa maan muodosta ja ihan suomen kielellä.




Rakettitekniikan kehittelijät okkultisteja

Oikean rakettitekniikan taustalla oli vahvasti mukana pimeyden voimat, kun tarkastellaan sitä, mistä ja kenen toimesta rakettien kehittely on alkanut. Rakettien kehittely alkoi jo 1930-luvulla, kun Jack Parsons ja Caltechin Frank Malina alkoivat kehitellä raketteja. Heidät sivuutettiin ja hyllytettiin rakettiteollisuudesta toisen maailmansodan jälkeen sen takia, että Parsons oli okkultisti ja Malina oli marxilainen. Heitä syytettiin vakoilusta. Vuoteen 1939 mennessä Parsons ja hänen vaimonsa Helen Parsons-Smith olivat täysin omaksuneet Ordo Templis Orientiksen (OTO) opetukset, Aleister Crowleyn henkisen ja uskonnollisen filosofian keskeisen keskuksen - Theleman.  Kun hänestä tuli Aleister Crowleyn okkulttisen ryhmän, Ordo Templi Orientiksen jäsen, hän oppi taikarituaaleja – mukaan lukien seksimagian salaisuudet. Aleister Crowley oli Britannian salaisen palvelun agentti. Hän käytti itsestään nimeä peto 666.

























Parsons tunsi skientologian perustajan L. Ron Hubbardin ja Robert Heinleinin. Keväällä 1946 L. Ron Hubbard ja John Parsons suorittivat sarjan maagisia rituaaleja, joiden tarkoituksena oli inkarnoida thelemistinen jumalatar Babalon ihmiseksi. Hubbardin yhteistyö Parsonsin kanssa, joka tunnetaan nimellä Babalon Working[11], on edelleen yksi kiistanalaisimmista tapahtumista Hubbardin skientologiaa edeltävinä päivinä. Rituaalit perustuivat enokilaiseen taikuuteen ja okkultistiseen esoteriaan, joita jo Elisabet I:n hovissa harrastettiin John Deen:n johdolla. Hollywood-tähtien suosiman, tieteiskirjailija L. Ron Hubbardin luoman liikkeen tunnetuimpia jäseniä ovat Tom Cruise ja John Travolta. Skientologit uskovat galaktisen hallitsijan Xenun tuoneen ihmiset maahan 75 miljoonaa vuotta sitten. Xenun räjäyttämien ihmisten sielut kasaantuivat sitten yhteen ja takertuivat elävien ruumiisiin. Skientologian väitetään tarjoavan keinon puhdistautua traumoista, joita nämä takertuvat sielut aiheuttavat. Todellisuudessa self helpin syytetään johtavan aivopesuun ja alistamiseen sekä rahastamiseen.[12] Skientologeissa johtajatasolle noussut Mariette Lindstein oli ollut 20 vuotta kultissa mukana, kunnes hän tajusi, että kaikki ei ollut oikein. Lindsteinin kuvaus kultista kuulostaa kuin Neuvostoliiton vankileiriltä. Aseistetut vartijat, piikkilanka-aidat, ei yhteyksiä ulkomaailmaan, lasten erottaminen vanhemmistaan, aivopesu, rahastus ja valehtelu.[13]

Päivisin Parsons rakensi raketteja armeijalle, yöllä hän harjoitti esoteerisia rituaaleja. FBI poisti hänen turvallisuusluokituksensa, hänen uransa tuhoutui ja hän putosi mustaa magiaa ja hulluutta koskevien huhujen maailmaan. Hän kuoli 37-vuotiaana räjähdyksessä kotilaboratoriossaan Pasadenassa vuonna 1952. Edelleenkin huhutaan, että hänet olisi murhattu.

Jack Parsons ja Caltechin Frank Malina olivat kuitenkin avainrooleissa Jet Propulsion Laboratorion eli JPL:n kehittämisessä ja amerikkalaisen rakettiohjelman käynnistämisessä, mutta liittovaltion tutkimukset tuhosivat heidän uransa ja veivät heiltä ansaitsemansa kunnian.  Nuoret miehet tarjosivat ideoitaan myös elokuvateollisuudelle. Hollywood ei ollut kiinnostunut heistä, mutta Yhdysvaltain armeija oli. Salakuljettiko Yhdysvaltain armeija Parsonin ja Malinan ideat natseille? Koska vuonna 1939 toinen maailmansota kiihtyi ja natsit kehittivät V-1-rakettia (ja myöhemmin pelättyä V-2:ta) Peenemündessä.

Jotkut ufologit uskovat, että Haunebu-projekti oli V-2-ohjelman sivuhaara. Itse asiassa monet UFO-salaliittoteorioiden näkökohdat ovat saaneet inspiraationsa V-2:een liittyvistä todellisista tapahtumista - kuten ajatuksesta, että liittoutuneet tarttuivat lentävän lautasen teknologiaan sodan lopussa ja veivät natsitutkijat Yhdysvaltoihin jatkamaan työtään salassa.

UFOT ja AREA 51

Yhdysvaltain laivaston Navy SEALs erikoisjoukkoihin vuonna 1991 liittynyt Bill Wood on asiantuntija Yhdysvaltain salaamista TOP SECRET asioista. Vuonna 1962 perustetun Navy SEALsin toimialaan kuuluvat muun muassa hyökkäystehtävät, erikoistiedustelu, ulkomaisten joukkojen koulutus, epätavanomainen sodankäynti sekä terrorisminvastaiset operaatiot. Bill Wood rikkoo kansallista turvallisuuslakia, kun hän keskustelee YouTube-videolla Kerry Cassidyn kanssa sellaisista salaisuuksista kuten esimerkiksi AREA 51:stä. Bill Wood osuu asian ytimeen paljastaessaan, miksi AREA 51:ssä piilotellaan ja salataan ihmisen keksimiä ja kehittämiä UFOja:

Sanon asian niin, että minun on helpompi sanoa, eikä minun tarvitse mennä yksityiskohtiin siitä, miten tiedän, vaan vain sen, että tiedän. Esitän sen kaikille hyvin yksinkertaisesti. Mikä voisi olla niin tärkeää alueella 51, mikä vaatisi laitoksen ympärillä vallitsevaa salassapitoa? No varmasti, jos sanoisin, että pidimme Yhdysvaltain avaruuslaivaston siellä ja että avaruuslaivasto oli se, mitä ymmärtäisimme UFOiksi, vaikka tekniikkaa on helppo kuvata ja siitä on helppo puhua ja siitä on helppo kouluttaa ihmisiä.

Tarvitset paljon taustaa tieteen kehityksestä, joka mahdollistaa nämä asiat, jotta voit hyväksyä sen, että Yhdysvalloissa on kymmeniä, ellei satoja, ajoneuvoja, jotka ovat enemmän kuin kykeneviä matkustamaan avaruuteen. Meillä on ajoneuvokanta, joka olisi näennäisesti maan ulkopuolista, ja syy siihen, että tämä on säilytettävä sellaisena, johtuu siitä, että jos tiedät näiden ajoneuvojen olemassaolon, alat kyseenalaistaa teknologian, johon ne perustuvat.

Ja kun alat tehdä niin, alat kysyä, miksi käytämme edelleen öljytuotteita, kiinteän polttoaineen rakettivahvistimia ja kaikkea muuta – sen jälkeen asiat karkaavat nopeasti käsistä. Joten näiden ajoneuvojen salassa pitäminen on kaiken muun pitämistä salassa, minkä vuoksi tarvitset tämän tason suojausta estääksesi ketään saamasta tietoa siitä.[14]

Pekka Lahtisen Ufojen arvoitus ratkeaa (1997) paljastaa saman asian, minkä Bill Wood. Ufot ovat ihmisen keksimiä lentäviä lautasia, jonka käyttämä energia perustuu maan sähkömagneettiseen kenttään. Syy siihen, miksi ihmisille ei kerrota totuutta ufoista, on juuri niin kuin Bill Wood kertoo videolla. Emme tarvitsisi fossiilisia polttoaineita, koska Nikola Teslan keksimä ilmainen energiaa olisi kaikkien ulottuvilla. Maailman suurimmat öljy-yhtiöt pitävät valtaa kulissien takana. Näitä ovat Rockefellerien perustama Standard Oil ja Royal Dutch Shell, jota pidetään hollantilaisbrittiläisenä, koska se muodostui vuonna 1907 hollantilaisen Royal Dutch Petroleum Companyn ja brittiläisen The Shell Transport and Trading Companyn yhteenliittymänä.

YouTube video What was so scary about Tesla’s ideas? kertoo Nikola Teslan keksinnöistä, jotka päätyivät varjoeliitin hallintaan. Tesla kehitti torneja, joiden ideana oli sähköistää maailma johdottomasti. Kyseessä oli jollain erikoisella tavalla ilmainen energia, jota oli mahdollista saada maan sähkökentästä. Pankkiiri J.P. Morgan rahoitti Teslan hankkeita, mutta veti sitten rahoituksensa pois ja vaikutti niin, että muutkaan eivät enää rahoittaneet Nikola Teslaa. Varjoeliitti päätti salata Nikola Teslan keksinnöt. Pyramidit olivat Teslan mukaan muinaisia sähkölaitoksia, jotka toimivat vedellä.[15] Uskomatonta. Vedestä saatu energiahan olisi puhdasta ja ilmaista energiaa. Tämä on asia, jota olisi syytä tutkia.

Somessa alkoi liikkua huhuja, että Aaron Salter, eläkkeellä oleva poliisi ja vartija Tops Super Marketissa Buffalossa, NY:ssa, oli kohteena joukkoammuskelussa 14.5.2022. Somessa liikkuneiden tietojen mukaan hänet oli murhattu sen takia, että hän vartijan työn ohella myös suunnitteli, kehitteli ja loi onnistuneesti järjestelmän Ford F-150:lleen, joka toimii vedellä. Hän työskenteli sen parantamiseksi ja patenttien saamiseksi sille, kun hänet ammuttiin. Muut uhrit marketissa olivat "sivuvaurioita", jotta kuolemantuottamus näyttäisi sattumanvaraiselta joukkoammuskelulta.

Politifact -sivusto 2.6.2022 on tehnyt ”faktantsekkauksen” (tummennus lisätty):

Tässä salaliittoteoriassa viitataan Stanley Meyeriin, joka keksi autojen moottoreiden vesikäyttöisen polttokennon. Vuonna 1998 kuollut Meyer on ollut vuosikymmeniä vanhan salaliittoteorian keskipisteessä, jonka mukaan hallitus tappoi hänet keksintönsä vuoksi. Olemme tarkastaneet tosiasiat, että väite on väärä. Kuten Meyeriä koskeva väite, tämä Salteria koskeva video merkittiin osaksi Facebookin pyrkimyksiä torjua vääriä uutisia ja väärää tietoa uutissyötteessään. (Lue lisää yhteistyöstämme Facebookin kanssa.)

Faktantarkistajat kuitenkin tunnustivat sen, että Salter kuitenkin oli kehittelemässä, jotain mikä kuuluu varjoeliitin hallinnoimiin salaisuuksiin:

On totta, että Salter työskenteli ajoneuvojen tehostamiseksi vedellä. Mutta ei ole todisteita siitä, että työ teki hänestä kohteen joukkoammuskelussa. FBI:n johtaja Christopher A. Wray kertoi 16. toukokuuta lainvalvontaviranomaisille antamassaan puhelussa selkeästi, minkä tutkijat uskovat näiden murhien motiivina: "Kaiken, mitä tiedämme, tämä oli kohdennettu hyökkäys, viharikos ja rasistinen väkivaltainen ääriliike."[16]

Bill Wood kertoo videolla myös saaneensa AREA 51:ssä erityiskoulutusta, jota hän kutsui nimellä Advanced Psi eli jotain edistyksellistä psykologiaa. Koulutuksessa Woodin luokalle opetettiin käyttämään kehittynyttä intuitiota, kykyä tietää asiat etukäteen, ennustaa asioita, sukeltaa toisen ihmisen ajatusten lukemiseen ja ennustaa tulevaisuutta. Koulutuksessa harjoiteltiin käyttämään intuitiota tarpeeksi tehokkaasti, jotta sen avulla voi taktisissa tilanteissa saada enemmän tietoa, kuin viisi aistia voi antaa. Woodin kertoman mukaan he olivat korkeasti koulutettuja edistyksellisen elektroniikan, optiikan, sähkömagneettisten laitteiden, moottoreiden, tahdistusservojen ja myös tutka- ja laserenergian alalla.

Bilderberg kerhon kovaan ytimeen kuulunut Nokian entinen toimitusjohtaja Jorma Ollilla sai Nokian alasajon jälkeen palkkioksi Shellin hallituksen puheenjohtajan tehtävä vuosina 2006–2014. Nokian toimitusjohtajana Ollila oli toiminut vuosian 1992–1999, ja pääjohtajana 1999–2006 sekä hallituksen puheenjohtajana 1999–2012. Sen jälkeen Ollila toimi vielä Alma Median hallituksen puheenjohtajana 2019–2022. Kauppatieteiden tohtori Heikki Urmas sanoi viimeisiksi jääneillä luennoillaan, että Nokia ajettiin tahallaan alas. Kirjassa Operaatio Elop (2014) etsitään vastauksia kysymyksiin, jotka Nokian hallituksen entisen puheenjohtajan Jorma Ollilan elämäkerta jätti avoimiksi. Miksi toimitusjohtajaksi valittiin kanadalainen Stephen Elop? Miksi puhelinten käyttöjärjestelmäksi valittiin Windows eikä esimerkiksi Meego? Miksi yritys tyhjeni nopeassa tahdissa huippuosaajista? Mitkä olivat ne päätökset, jotka Elop teki ja jotka johtivat lopulta Nokian puhelinten myymiseen Microsoftille? Oliko Elop Troijan hevonen: tuliko hän Nokiaan Microsoftin miehenä tavoitteenaan nuijia yhtiön markkina-arvo mahdollisimman alas?  Kirja antaa ainakin vastauksen siihen, että Microsoft ei ollut niin hyvä, kuin se antoi ymmärtää. Se oli saalistaja, joka pelasi peliä. Nokia tuhottiin tahallaan.



[4]Pauliina Leinonen Koituiko hernekeitto todellakin Ruotsin entisen kuninkaan kohtaloksi? Mysteerikirjailija vastaa vuosisatoja eläneeseen uskomukseen Ilta-Sanomat 20.10.2019 https://www.is.fi/kuninkaalliset/art-2000006279690.html

[7] https://historianet.fi/tutkimus/vaaralliset-tehtavat/amelia-earhartin-kohtalo-ehka-selvinnyt

[8]Tuomas Manninen Autiosaarelta löytyneet luut tutkittiin uudelleen – lentäjä Amelia Earhartin arvoitus saattoi viimein ratketa  Ilta-Sanomat 8.3.2018  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005595706.html

 [9] https://www.vaticanobservatory.org/sacred-space-astronomy/how-a-jesuit-astronomer-and-his-student-beat-isaac-newton-to-a-key-idea-by-more-than-50-years/

[10] https://www.gutenberg.org/files/55387/55387-h/55387-h.htm

[12] https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009069838.html

[13] https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/41b1bb5e-7218-4d7a-8b96-5b5c62cc6e67

[15] https://www.youtube.com/watch?v=jaPMEjaV3EM

[16] https://www.politifact.com/factchecks/2022/jun/02/facebook-posts/salters-buffalo-slaying-was-unrelated-his-work-wat/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

4 Kaikkien aikojen salaliitto OSA1 UMJ: Totuus Ukrainan sodasta

Vaikka et olisi jo alkanut kuunnella Kaikkien aikojen salaliitto -äänikirjaa ihan ekasta jaksosta niin ei haittaa, tässä on tärkeää asiaa Uk...